Rollercoaster en shoppen????! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van tinkerbelle - WaarBenJij.nu Rollercoaster en shoppen????! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van tinkerbelle - WaarBenJij.nu

Rollercoaster en shoppen????!

Door: marieke

Blijf op de hoogte en volg

09 Maart 2006 | Indonesië, Batavia

Jogja!!!
Har met zijn nieuwe fiets in die mensen massa natuurlijk nooit meer terug gezien.

Van Katoen heeft een optreden in een godsverlaten oord ergens in het noorden van Java. Pekelongang ofzoiets. Nou hobbel de bobbel 6 uur in een mini busje. In de stad hangen grote posters van hun koppen, kikke!
Wendy en ik op een matrasje bij Roy en Lourens op de kamer bijgeschoven. Het optreden was wel oke maar niet echt super. De locale bevolking durft niet goed te dansen en blijft een beetje op hun stoelen en tegen de muur aan plakken,Jammer. Ook word er vlak voor het optreden nog door een 'ik vermaak het publiek' meneer nog even in perfect engels geroepen; Say NO to sex under marriage..... Under??? Ach ja laat ook maar. Arie is vandaag ook jarig en dat moet gevierd worden.... Helaas geen fles bier in deze stad te krijgen. Na een uur komt er dan eindelijk iemand aan met 10 flessen (15 mensen) lauw bier aan. Ik bedank!
Volgende dag worden de mannen, wij dus ook, uitgenodigd bij ene of tandere belangerijke Iman. Zijn dochter wordt ook gelijk in de aanbieding gegooid. Een soort poppenkast werd het. Mr. de Iman trommelt ook nog even om te laten zien dat hij ook muzikaal is. We knagen nog wat en hup de bus voor 6 uur weer in op naar Jogya.

Van Jogya naar Bali van Bali naar Kuala Lumpur en toen naar Borneo Sabah.

Borneo Sabah is echt prachtig mooi met veel jungle en heeeel veeeel kopdoekjes. In het dorp Semporna zijn wij zowat de enige blanken dus iedereen wil ons wel even bekijken en ook wat naar ons roepen. Hello how are, what's your name en where you go?
Lekker belangrijk!!! Na 10 min is dit niet leuk meer en als je voor de zoveelste keer dezelfde auto voorbij ziet rijden zijn wij er klaar mee.

Duiken. Vanuit Semporna 3 duiken en een overnachting op een eiland geboekt. 45 min met de boot uit de kust komen we bij het meest fantasieloze en troosteloze hok op palen aan waar je dood gaat van de stank als het eb is. Ons hotel voor de nacht. Nou dacht het effe niet.... 3 prachtige duiken met heel veel schildpadden en haaien. Lunchen op een echt bounty eiland onder toezicht van het leger want tja... de philipinos willen nog wel eens toeristje kidnappen en kapot schieten. We zijn er heel de dag zoet meegeweest. 's Avonds toch maar weer mee naar Semporna en geen hok op palen voor ons.

Volgende ochtend vroeg in de locale bus om naar Semarang te gaan. Weer 6 uur schudden in de bus ( niet van het lachen) Semarang is gewoon een stad met wederom heeeeel veel kopdoekjes en geen ene kroeg. Maar daar komen we hier niet voor. We zijn hier voor het grootste opvang tehuis voor oerang oetangs. Schatjes echt waar. Ze klitten als klitteband aan elkaar en kroelen heel de dag met elkaar. Ze laten zich goed zien bij een voederplek 10 min lopen de jungle in.
Vanaf daar vliegen we weer naar Kuala Lumpur om ons eens even te buiten te gaan aan het goud gele vocht. Wat engelse en schotse meneren opgescharreld en lachen gieren brullen maar.

Vandaag midden in een shoppingmall een massage gehad. Werd zowat uitelkaar getrokken en ze rukte zo hard aan mijn hoofd
dat Wendy die 2 meter verderop stond het kon horen kraken.... heerlijk. Je ligt op je rug midden in de mall en wat denk je dat er op het plafond te zien is?? Jawel een achtbaan incl kurketrekker en looping over het plafond en langs de muren heen.... whhaaaa
whaaaa waanzinnig!!

Morgen is ons visum klaar voor Indonesie dus dan vrijdag avond maar weer naar Bali vliegen. Toevallig moet die avond Van Katoen ook op Bali optreden dus we kunnen daar na aankomst zo naar binnenschuiven en een wel verdiend bintangetje(els, bintang is een biermerk) achter overslaan.

Liefs Marieke

• 10 Maart 2006 - 05:58

Niekolaas:

Rock on!!!!!!!

Trouwens ben in Taiwan van de 24e tm de 27e, effe 3 daagjes azie!!! Yihaaa

• 12 Maart 2006 - 19:18

Mam:

jammer dat je Har niet meer gezien hebt.Ik hoop dat je op Bali niet al te veel lapjes ziet .Geniet nog maar van het lekkere weer. Hier is het nog steeds koud.

• 13 Maart 2006 - 09:21

Rossi:

Hoi Mariek, jij was zeker wel jaloers op al die kroelende oerang oetangs of niet.... Nou, ik hoop maar dat er voor jou ook af en toe nog wat te kroelen valt :) Als je emile ziet, doe hem de hartelijke groeten van mij. Verder weinig te melden hoor.. nog steeds k-weer dus de nieuwe fiets nog niet uitgeprobeerd!!
    Heel veel liefs! Mis je xxx

• 20 Maart 2006 - 10:21

Janco:

Hey Mariek,
    Geregeld hoor, gister bij je pa&ma geweest, je kunt weer verder!!Hou je 't nog een beetje uit daar, dat zware leven van je ;-)
    Inmiddels is deze jongen de vrijgezellenmarkt weer aan het verkennen hoor,dus snel thuiskomen als je "honger" hebt...ha, ha

• 27 Maart 2006 - 15:50

Ignace Vancoillie:

Des te meer ik uw avonturen bekijk, waawww !!!
    des te meer ik uitkijk naar de volgende zomer in Renesse,

Greetz, Ignace - België