Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van tinkerbelle - WaarBenJij.nu Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van tinkerbelle - WaarBenJij.nu

Vietnam

Door: marieke

Blijf op de hoogte en volg

22 Februari 2005 | Vietnam, Hanoi

Vietnam..... in 1 woord SUPER!!!

Reizen reizen en nog eens reizen.... heerlijk!
Treinen, bussen en fietsend verplaats ik me door Vietnam. Ontzettend vriendelijke mensen. Verkeers regels hebben ze hier niet alles gaat door en langs elkaar heen. De regel is hier volgens mij, zoveel mogelijk toeteren!! Iedereen probeert je meer te laten betalen dan nodig is.... moet je bij mij van hele goede huizen komen wil dat lukken.

Heb gisteren een fiets gehuurd en ben de stad eens door gefietst met gevaar voor eigen leven... Ben van de mainstreet afgegaan en een zandpad opgegaan. Volgens mij hadden ze nog nooit een toerist met blond haar gezien. Werd uitgenodigd bij een familie om iets wat op thee leek te komen drinken. Ze keken hun ogen uit naar mijn piercing in mijn tong en lip. Ze voelde aan mijn haar, you beautiful my friend!! Het is hier echt een ander wereld. De rijstvelden zijn hier zo mooi groen dat ik er wel een hap van zou willen nemen. Maar volgens mij heeft god hier in Azie wel een hekel aan vrouwen gehad qua toillet... Was gisteren in een 'restaurantje' en vroeg of ik even naar mijn 'witte vriend' mocht. In the back my friend werd er geroepen. Door de keuken' (wat je eigenlijk niet wilt zien) moet je en daar is dan een houten schotje! Ik erin maar er was helemaal niets daar!!! Alleen een betonnen vloer met een gaatje in de muur gehakt. Ik er weer uit en nog maar eens gevraagd. Ja het was toch echt het toillet.... op je hurkjes plassen op de betonnen vloer met een geur die niemand wil ruiken. Spetter de spetter lekker praatje he??? Maar het is toch echt zo.

Vandaag ben ik de demilitarised zone overgestoken en dat betenkent dat vanf hier de schade van de oorlog duidelijker zichtbaar gaat worden. Heb hier en daar al wel wat bom inslagen van de amerikanen gezien maar je weet noooit of het allemaal ect waar is of dat ze zomaar iets vertellen aan je!!! De tune goodmorning saigon van Billy joel zit nog niet in mijn hoofd. Ben met de bus door de bergen gekomen met uitzicht dat echt adem benemnd was! Uitkijkend over lange uitgerekte stranden en prachtige rijstvelden waar iedereen aan het werk is met buffels en die mooie rieten punt hoedjes.

Ik hou jullie op de hoogte!!
Dikke kussen uit een zonnig vietnam.
Marieke