zon, zee en strand....
Door: marieke
10 November 2005 | Australië, Sydney
Wat zo normaal is in Nederland is het niet in Sydney. Dan heb ik het over fietsen. Gewoon fietsen, jah!
Om alles in Sydney met de trein te doen vind ik ook zo wat. Dus hollandsglorie pakt de fiets. Irina heeft nog ergens onde het stof een oude rammelbak staan. Eigenlijk moet je een helmpje op maar ik ben geen duitser, kom op zeg!! Heb me voorgenomen dat als de politie me pakt ik blond ga spelen ( moet lukken, toch?) Mijn plan is om naar Botany bay te fietsen en dat is ongeveer 15 km.
Handdoek, fles water en zonnebrand factor 30+!! Ipod in de oren en hup daar ga ik. Heb de route van te voren uitgetekend dus moet lukken zou je denken.... Door het park heuvel op heuvel af. Stoplichtje hier rotonde daar. Onderweg moet je erg opletten op andere weggebruikers. Hier heeft nog nooit iemand gehoord van in je spiegels kijken voor je afslaat of je portier opent. Het gaat allemaal goed. Na een half uur begin ik toch an mijn eigen plattegrond te twijfelen. Effe vragen ergens... Ah daar komt toevallig een wielrenner aan. Oh no worries i'll show you the beach zegt hij. Yes dacht ik nog. We stappen op... hij gaat voor zijn doen op een rustig tempo fietsen. Ik zuchtend en hijgend in zijn kielzog. Met 30 gr valt dat ook voor een hollander niet mee. Moest onderweg ook nog eens honderden vragen beantwoorden, bla bla bla. Ik was echt buiten adem (nee rook al een week niet meer!)Goddank zei hij na tien minuten dat ik deze weg moest blijven volgen en dan zou ik vanzelf het strand zien. Pfff met een rood en bezweet hoofd bedank ik hem vriendelijk om vervolgens onder de eerste de beste boom een pauze te nemen! Op eigen tempo verder gefietst. Uiteindelijk werd ik rijkelijk beloond met een prachtig wit strand en blauwe zee. En wat denk je... laten daar nou ook nog eens kite surfers aanwezig zijn :-) Heb ik ook nog iets om heel de middag naar te staren. Lekker bijgekleurd na een paar uur fiets ik op eigen tempo en foutloos naar huis.
Irina neemt me elke avond ergens mee naartoe in de stad. Ik heb nog nooit zoveel live bandjes gezien. Er is altijd wel ergens in een kelder van een kroeg een jamsessie of een bandje aan het spelen.
Irina speelt zelf ook in een band vandaar al deze muzikale dingen..
Vrijdag ga ik met de trein naar Wollongong daar heb ik met Niek en James afgesproken. Niek komt uit Zierikzee en James uit Canberra en heb ik vorig jaar in Thailand ontmoet. Wollongong ligt ander half uur onder Sydney en is kleiner dan Sydney. Je kunt er goed golfsurfen en wandelen....
Hou jullie op de hoogte
xx Marieke xx
ps; schoen waar blijft heel het verslag van maandag avond???
10 November 2005 - 00:28
Dick:
Héé Markie,de foto's komen waarschijnlijk na komend weekend op www.cafeetje-renesse.nl te staan;en er zitten weer toppertjes tussen.En ik heb toch al een tipje van de sluier opgelicht...Gr Dick -
10 November 2005 - 07:24
Erik:
Haha, ik hoor het al. Helemaal toppie daar. Had ook niks anders verwacht. En nog goed voor je conditie ook! Als je nog iets heel leuks tegenkom hoor ik het graag van je. Kan haast niet meer wachten tot mijn tijd is aangebroken. Veel plezier nog. Geniet ervan.. Groetjes erik -
10 November 2005 - 11:21
Idanne:
ben jaloehhhhhhhhhhhhhhhoers!!!!Ga er maar(weer) heel erg van genieten...Dikke goeroese zoenoe van idan.
p.s. waar kan ik anonimoes naar moelen??? -
10 November 2005 - 12:41
Arianne:
Jippie, ik herken foto's..wieee.. Echt superrr weer man! -
10 November 2005 - 14:52
Lau:
is de schoen ook aanwezig op deze pagina..?!?! Veel plezier marieke ok doei XX -
11 November 2005 - 08:23
Rossi:
Hoi Marieke, nou die reis van jou heeft heel wat voeten in aarde gehad. Ik zei toch dat je de trip van goeree naar amsterdam zo vergeten zou zijn.. hoe spannend die ook was!!!! Vandaag de eerste dag sinds het verwijderen van mijn amandelen dat ik weer de moed heb om online te gaan.. Valt niet echt tegen hoor maar een lolletje is het ook niet. Nou liefie, geniet er van en ik hou je in de gaten.. Dikke kus en tot snel. By the way naar welk adres kan ik het best in private mailen..?
Take care xxx -
11 November 2005 - 19:33
Jo En Janne (ozzyfreaks):
Whaa wat gaaf om te horen. Erg bekende foto's mariek, en mooie herinneringen komen meteen boven.
Nou,Meissie geniet van de zon,zee,strand en de mooie beachboy's en de prachtige zandplaat: ozzy!
Dikke Kus van ons!
P.s. de market op zaterdag in Glebe in Sydney is echt tof. Een echt hippie achtig gebeuren! genietse. -
11 November 2005 - 20:33
Joyce:
Heeee !! Gelukkig, toch aangekomen in Sydney..ik moest nog wel vaak aan je denken ! Cool hoor deze site..ik ga je lekker in de gaten houden. Doe voorzichtig op je fietsie. En het gaat goed he met die foto's..zelfs zonder je stekkertje !! hihi... Veel plezier !! -
12 November 2005 - 11:30
Wies:
Hai marieke hartstikke leuk dat je zoo geniet.Heb mijn oudcollega niet kunnen overhalen om bij mij te komen werken gaat nl verhuizen naar heerhugowaard,grt wies -
13 November 2005 - 12:15
Wendy:
Miek, zeg ff sorry tegen Hans;-) -
13 November 2005 - 12:43
De Schoen:
De Schoen is zeker wel aanwezig op deze pagina! De eerste verhalen klinken goed Riekje!!Have fun!