Heb finding nemo gevonden
Door: marieke
20 December 2004 | Thailand, Bangkok
Oh denne boom, oh denne boom etc etc......
De kerst is in aantocht, ook hier in Thailand met dertig graden en felle zon!
Ze houden hier van veel, heel veel, lichtjes en slingers. Net kermis....
Maar goed.....
Ik reis met twee engelse meiden en we zijn aan het eiland hoppen! We gaan
van tropisch eiland naar een nog tropischer oord, hoe fijn is dat dan!!
Hebben vanaf een eiland, koh phi phi, een trip gedaan naar het eiland waar de
film 'The beach' is opgenomen..... veelste druk maar wel erg mooi.
Daarna zijn we naar Koh Lanta vertrokken, super. Zulke lange witte stranden, blauwe zee
en het mooiste van alles bijna geen mensen op het strand!! Echt super relaxed.
Vanaf Koh Lanta een boot gepakt naar een klein eilandje tussen het vaste land en koh
lanta in. En elke keer verbaas ik mezelf over hoe het hier allemaal in z'n werk gaat.
We zitten rustig op de boot in de veronderstelling dat we rechtstreeks naar het eiland gaan....
maar dan opeens midden op zee stopt de boot! Overal komen kleine bootjes vandaan. Er word druk
heen en weer gelopen en veel geschreeuwd. Er komt iemand naar ons toe en gebaard ons om
op een van die kleine bootjes te stappen. Hoge golven, alles beweegt en wiebeld. Daar gaan
we dan, grote backpack op je rug en probeer dan maar eens zonder om te vallen van de grote
boot in een klein longtale bootje te komen.....
Niemand spreekt engels, en wij geen thai, dus het is en hoop gebaar en gedoe. Midden op zee
stap je over op een bootje wat eruit ziet of dat het elk moment ten onder kan gaan.
En je weet niet waar of met wie je ergens heen gaat. Maar elke keer komt het goed en verbaas
ik mezelf over hoe lief en behulpzaam deze mensen eigenlijk zijn. Het eiland was waanzinnig,
mooie stranden. We hebben zelfs met haaien gesnorkeld en hebben finding Nemo gevonden in
zijn kleine huisje!! Hebben veel op het strand geslapen dus we zijn lekker uitgerust voor tweede
kerstdag.... haha want dan gaat het dak eraf op Koh Pagnang fullmoon party!!! 12000 mensen
op het strand met snoeiharde muziek en veel happy shakes en weet ik nog wat..... Yihaa!
Ik wens jullie vanaf hier ook een hele fijne en rustige kerst toe!!!
See you next time
Dikke kussen Marieke