Hanoi!!!
Door: marieke
18 Februari 2005 | Vietnam, Hanoi
Na een lange busreis vanuit Vientianne(Laos) naar Hanoi. Bus reis was hel..... echt hel!
We zouden om 7.00 uur in de avond vertrekken. Dat werd dus pas om tien uur.
De bus zat zo vol dat alle tassen van iedereen in het gangpad stonden, je moest als
apie's overal over heen klimmen om uit de bus te komen.Zat met een groep engelsen in de
bus die er een soort van rijdende kroeg van hadden gemaakt! In het begin nog gezellig
maar als ze je wakker houden tot vroeg in de ochtend ben je er snel klaar mee! Maar wel
gezellig gekletst!!! Rond zeven uur in de ochtend aangekomen bij de grens van Vietnam.
Jeetje wat een chaos geen regels of iets georganiseerd maar na drie uur kunnen we dan
eindelijk vertrekken.... Door de bergen in het noorden van Vietnam, prachtige route!
Maar na nog geen 2 uur krijgen we pech met de bus. In de middle of nowhere staan
we langs de kant van de weg. Daar word je niet echt vrolijk van. Iedereen heeft honger en dorst
maar niemand heeft eten of drinken. Gelukkig hebben de locals lao lao(whisky) dus iedereen
gaat aan de lao lao en de gitaar word ook te voorschijn gehaald! Heel gezellig maar na vier
uur mogen we dan eindelijk weer vertrekken. Iedereen is als een apie zo dronken en al snel
hangt de helft kotsend uit het raam, fijn fijn! Stinkend en vies komen we dan eindelijk om 3 uur
in de nacht aan in Hanoi. Geen slaapplaats niets!! Lekker wandelen midden in de nacht door
de straten van Hanoi met je rugzak(13kg). Na lang zoeken een slaapplaats gevonden in een
SHITHOLE! Maar de volgende ochtend als ik wakker word ben ik echt alles vergeten...
Wat een super stad is Hanoi, heb nog nooit zoveel brommers gezien! De volgende ochtend een
heel leuk hostel in het oude Hanoi gevonden en je raadt nooit wie hier gezellig binnen kwam
wandelen..... ja ja Chris Zeegers met filmploeg!!! Heb even met hun gekletst en natuurlijk heb ik
hem op de film staan!!! Lucky me.....
Morgen vertrek ik voor een paar dagen met een boot naar Halong Bay. Beetje rondvaren en
eilandjes bezoeken... Ja ja ik heb het erg goed!!
Hou jullie op de hoogte van alles.
Dikke kussen Marieke
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx-jes